HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS

 



















Vágóhíd utcai lakóterület

Mosonban a Rév utca, Vágóhíd utca, Partos utca által határolt részen, a volt fatelep területén mintegy két hektáros ingatlannal rendelkeztünk. A város rendezési terve a környezethez igazodva lakóterület kialakítását tette itt lehetővé.
A hasznosítást több ütemre bontva terveztük. Először a Vágóhíd utcával párhuzamosan - a terület feltárása érdekében - lakóutcát kellett kialakítani, melyet javaslatunk alapján az önkormányzat Ladik utcának nevezett el. Az elnevezés is utal a Mosoni-Duna közelségére.

A közterületeken kiépítettük a víz, szennyvíz, földgáz, elektromos energia, telefon, kábeltévé hálózatot, valamint kialakítottuk a közterületeket. Az utak megerősített murva burkolattal készültek, kiépítettük a szikkasztó árkokat és utcafásításra is sor került. Az I. ütemben 16 lakótelket alakítottunk ki, melyek értékesítésre kerültek. Az eladást követően az ingatlanok rövid időn belül beépültek.

A fejlesztést a II. ütem megvalósításával folytattuk, hiszen itt a közmű gerincvezetékek egy része az I. ütem építésével együtt már lefektetésre került.
A város rendezési terve ezt a területet zártsorú beépítéssel szabályozza. A terület értékesítésére az I. ütemhez képest egy más konstrukciót dolgoztunk ki, mivel szerettük volna elkerülni azt a problémát, hogy a szabályozás minden tekintetben maximális kihasználásával túlzsúfolttá váljon a terület, és a teherbíró képességnél több lakás épüljön.
A terület feltöltött jellegéből adódóan legcélszerűbben könnyűszerkezetes épületeket lehet megvalósítani ezeken a telkeken, ezért együttműködési megállapodást kötöttünk a Pitkó Kft-vel a terület közös hasznosítására. A konstrukció lényege, hogy a területre közösen beépítési tervet készíttettünk, amelyben meghatároztuk a beépítés jellegét, és a megvalósítható lakásszámot. A lakásokat közös beruházásban építjük meg olyan módon, hogy a tervdokumentáció alapján megalapítottuk a sorház jellegű társasházat, és az építést közösen finanszírozzuk. A leendő lakók így egy építés alatt álló társasházi lakást vásárolhatnak meg. Ez egyszerűbbé teszi az értékesítési folyamatot, és kellő garanciákat jelent a vevő számára, ugyanakkor rögzíti a későbbi használat feltételeit is.
Az eddig elkészült 2 x 5 lakásos társasház folytatásaként a következő telken további 14 lakás megvalósítására van lehetőség.

Képek